Followers

Digital clock

Friday, 30 November 2012

Kompom UMNO BN menang lagi...


Ucapan penuh berjudul kepimpinan transformatif menuju wawasan nasional oleh Presiden UMNO semalam.

Drebar bas warga China menghasut di Singapura didakwaSeramai empat orang pemandu bas warga China yang bekerja di Singapura didakwa di sini semalam atas dakwaan menghasut mogok oleh puluhan pemandu yang melakukan demonstrasi secara haram, Isnin lalu.

Mogok secara besar-besaran itu merupakan yang pertama berlaku di Singapura dalam tempoh lebih 25 tahun yang berakhir, kelmarin.

Kesemua lelaki China itu ditahan dalam tempoh dua hari sejak kelmarin dan perbicaraan hanya dilakukan semalam atas kesalahan menghasut mogok secara haram, kata polis dalam satu kenyataan.

Sekiranya didapati bersalah, mereka boleh didenda maksimum S$2,000 (RM4,985) atau penjara setahun.

Wednesday, 28 November 2012

Wanita UMNO mara dengan merah yang menyala...


Wanita UMNO satu pergerakan yang stabil walaupun tidak glamor. Ini anugerah Allah kepada kita sebagai ibu. Kita di ambang pilihan raya tapi saya lihaty puan-puan semua amat tenang kerana saya percaya kita semua telah bersiap sedia.

Puan-puan mencerminkan kesiap siagaan sebagai jentera menunggu sahaja pengumuman tarikh pilhan raya. Jadi Tok Pa, saya mahu sewaktu Mesyuarat MT malam ini janganlah kedekut menyampaikan hujah.

Saya mahu wanita stabil dan senang hati walaupun apa sahaja ujian yang kita hadapi, Kitalah yang jadi 'hamba' kepada mereka yang mahu jadi calon kerana kita punya semangat setia kawan.

Tok Pa, kita berdoa kepada Allah biarlah Kelantan diserah kembali kepada UMNO. Dalam diri Tok Pa ini tidak ada sedikit pun rasa khianat kepada yang lain kerana beliau pemimpin yang baik.


Kepada Datuk Seri Panglima Musa Aman dan perwira-perwira Sabah yang lain saya mahu beritahu bahawa insya-Allah Sabah akan tetap jadi 'fix-deposit' BN dan Wanita UMNO Sabah akan bantu sedaya upaya Datuk dan rakan-rakan yang lain.

Kepada hero yang kata tiba masanya untuk Wanita UMNO berada di atas, saya ucapkan tahniah dan mahu beritahu bahawa Wanita UMNO Selangor ini hebat-hebat belaka dan saya ucapkan selamat berjaya kerana dalam politik kita tidak sesekali boleh hilang semangat dan terlalu yakin.

Kepada Tan Sri Nafsiah, saya ucapkan tahniah dan mahu beritahu bahawa Tan Sri merupakan tunggak kekuatan Wanita UMNO.

Terima kasih juga kepada keluarga media tetapi saya juga mahu minta berlaku adillah dalam melaporkan mengenai Wanita UMNO, siarkan juga berita-berita mengenai kami.

Media hari ini, terutamanya media sosial walaupun banyak manafaatnya, sering kali disalahgunakan untuk menjatuhkan orang lain, janganlah begitu. Jagalah maruah kerjaya anda.

Saya tabik kepada kepada Ketua Pengarang Utusan, Datuk Aziz Ishak dan warga utusan kerana sentiasa teguh melaporkan kebenaran walaupun diserang dari segenap sudut.

Saya pesan kepada semua buatlah sesuatu untuk bantu pertahankan akhbar yang punya roh keramat yang sentiasa memperjuangkan kepentingan bangsa, agama dan negara.

Kepada Tabung Haji saya setuju dengan cadangan agar berikan kepada penyimpan dividen dan bonus yang lebih.

Kepada jentera, apabila pulang nanti teruskanlah perjuangan anda.

Tadi Datuk Kamalia ingatkan saya untuk memperingatkan para perwakilan agar tetap dengan pelan tindakan kita dan sentiasalah bekerjasama dengan Puteri dan Pemuda. Mereka ini anak-anak kita dan janganlah bersaing dengan mereka.

Sidang sekalian, saya ada beberapa perkara mahu ingatkan -

1. Selesaikan perselisihan sesama kita.
2. Belajar daripada kesalahan.
3 .Bersatu sebelum menyuruh orang bersatu dengan kita.
4. Bajakan ketulusan dalam perjuangan.

Paling akhir, impian saya ialah mahu baca ayat ini. Di antara doa yang saya amalkan ialah Doa Haikal dan saya mahu baca Doa Haikal yang ketiga kerana kita semua sentiasa menghadapi cabaran dan ujian.

Allah hanya uji umatnya yang mampu bukan sebaliknya. Maka marilah kita sama-sama membacakannya.

Maka dengan ini bangun puan-puan sekalian dan laungkan bersama HIDUP UMNO! HIDUP WANITA UMNO! HIDUP BARISAN NASIONAL.

Sekian Assalamualaikaum warahmatullahi wabarakatuh.
-Ucapan penanguhan Pengerusi Tetap 

Puteri UMNO tarik perhatian perwakilan


Ketua Pergerakan Puteri UMNO, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirleen berkata Perhimpunan Agung UMNO 2012 cukup penting dan harus dijadikan azimat bukan sahaja untuk berdepan pilihan raya umum akan datang malah untuk menghadapi cabaran pada masa akan datang.

Menurut beliau pihaknya ingin melihat bukan setakat survival parti tetapi juga turut merangkumi kekuatan pergerakan itu khususnya untuk menghadapi cabaran yang bakal ditempuh kelak.

“Kita lihat perhimpunan kali ini sangat penting  bukan sahaja untuk menjadi azimat kita sebelum hadapi pilihan raya umum, tetapi perhimpunan kali ini juga melihat kepada semangat serta usaha berterusan Puteri untuk berdepan cabaran yang bakal kita hadapi pada masa akan datang.

“Puteri ingin lihat bukan setakat survival tetapi juga kekuatan kami bagi hadapi cabaran yang bakal kita saksikan. Kita lihat pilihan raya umum kali ini sebagai pilihan raya umum yang sangat penting.

“Dan usaha Puteri tidak harus hanya terhad kepada amanah yang telah diberikan oleh pucuk pimpinan tetapi kita harus keluar dari pemikiran biasa apabila kita berdepan dengan pembangkang. Kita harus anjakan pemikiran serta tenaga kita ke arah yang lebih beri kesan kepada parti dan pentadbiran negara,” katanya.

Rosnah seterusnya menambah pergerakan itu juga turut melihat kepada usaha untuk memperkasakan Puteri dalam menghadapi pilihan raya umum ke-13 nanti.

“Puteri melihat pendekatan khusus kami kepada usaha untuk memperkasakan Puteri dalam soal mengahapi pilihan raya. Dan saya kira ini juga pendekatan sayap-sayap yang lain. Bincang siap-siaga serta pada mas ayang sama tidak boleh mengecualikan perbincangan isu-isu dalam senario politik negara.

“Begitu juga peranan yang boleh dimainkan Puteri khusus untuk bantu parti dan tidak lihat kepada soal hadapi pilihan raya tetapi juga soal yang berkait rapat dengan survival kedudukan parti dalam politik negara,” katanya. -MediaUMNOUcapan Muhyiddin tiada apa-apa pembaharuanMemang ler bebal puak-puak PAS ni. Entah tak paham bahasa ker atau memang hati dah gelap. Semalam Timbalan Presiden UMNO bagi ucapan perasmian begitu cantik, dan memang banyak hentam PAS, sampai berasap bontot Nik Ajis, boleh pulak dia orang siarkan tulisan pendapat dalam HARAMKAH dengan judulnya 'Ucapan Muhyiddin tiada apa-apa pembaharuan". 

Sah! Hati mereka sudah gelap...jenis tak paham sindiran, tak peduli teguran.

Memang patut ler orang dalam PAS sendiri pun bengang dengan kitab HARAMKAH mereka yang tidak ada kredibiliti langsung.

Bodoh punya PAS...tak reti bahasa!

Apa yang diharapkan oleh Timbalan daripada sayap
Ada pesanan khas serta harapan Timbalan Presiden UMNO, Tan Sri Muhyiddin Yassin kepada semua sayap sebagaimana yang diluahkannya sebelum mereka bersidang.

Kepada Wanita, teruskanlah, perhebatkanlah, semarakkanlah perjuangan menjalin rantaian sokongan. Sebarkanlah kasih sayang UMNO melalui Jalinan Rakyat, Skuad Sayang dan Salam Sayang. Maralah dengan merah yang menyala, tiuplah ia hingga menjadi obor yang menerangi jalan-jalan kemenangan. Wanita UMNO, engkaulah ibu, engkaulah pembimbing, engkaulah srikandi. 

Kepada Pemuda, saudara-saudara lah hulubalang benteng hadapan yang akan mempertahankan Putrajaya. Gempurlah musuh kita. Pantang anak muda menyerah. Jangan biarkan walau setapak mereka melangkah. Turunilah ke setiap kota, desa dan lurah. Dekatilah generasi muda dengan hikmah.Berjuanglah dengan tabah. Adat bertarung menjunjung maruah. Membujur lalu melintang patah. 

Kepada Puteri, permata yang bergemerlapan, sinarilah generasi muda dengan harapan dan keyakinan. Andalah yang memahami suara hati mereka. Rasailah denyut nadi mereka. Menangilah hati mereka. Bawalah mereka bersama kita dalam perjuangan murni melakari masa depan nusa dan bangsa. 

Kita tidak gentar menghadapi cabaran zaman. Perteguhkanlah pendirian kita. Perkukuhkanlah tekad kita. Pertingkatkanlah kebijakasanaan kita. Kita mengajak rakyat tanpa mengira kaum dan agama, agar bersama-sama kita mempertahankan benteng negara daripada ditembusi oleh ideologi songsang, dakyah politik jahat dan budaya sesat yang dibawa oleh pembangkang. Marilah bersama-sama kita mendaulatkan maruah agama, bangsa dan negara. 

Marilah kita berdoa ke hadrat Allah s.w.t. agar kita diberikan kekuatan untuk menghadapi mihnah dan fitnah zaman. Marilah kita memohon pedoman dari Allah s.w.t. agar ditetapkan hati-hati kita untuk terus berada di landasan perjuangan yang suci ini. Marilah kita memohon hidayah dari Allah s.w.t. agar dilembutkan hati-hati kita untuk menerima seruan persaudaraan dan perpaduan. InsyaAllah pertolongan Allah sentiasa bersama orang-orang yang berjuang di jalanNya. Firman Allah s.w.t. dalam surah Muhammad, Ayat 7: 

يَـٰٓأَيُّہَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُوٓاْ إِن تَنصُرُواْ ٱللَّهَ يَنصُرۡكُمۡ وَيُثَبِّتۡ أَقۡدَامَكُمۡ 

Yang bermaksud: 

Wahai orang-orang yang beriman, jika kamu membela (agama) Allah nescaya Allah membela kamu (untuk mencapai kemenangan) dan meneguhkan tapak pendirian kamu. 

Tuesday, 27 November 2012

Seni Gila : Koleksi gambar bogel isteri dari udara


Kerja seni memang gila hingga membuatkan seorang jurugambar menjadikan isterinya model bogel bagi koleksi gambar-gambar dari udara (Bird's-eye perspective). Jurugambar JOHN CRAWFORD, 61 tahun dari Taranaki, NEW ZEALAND telah menghasilkan koleksi gambar ini pada 1984-1987 dengan isterinya ketika itu CARINA.

Lokasi-lokasi gambar dari udara yang diambil termasuklah beraksi di kandang babi, landasan keretapi, lebuhraya, atas lori, atas batang paip, tepian pantai dan sebagainya.

SESI Taklimat Presiden UMNO di PWTC berjalan lancar


Mulai jam 3.30-5.00 pm tadi, telah berlangsung dengan jayanya Majlis Taklimat Presiden UMNO di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) yang telah disampaikan oleh Presiden UMNO, Dato' Seri Najib Tun Razak. Taklimat yang disampaikan berkisar kepada persiapan terakhir menjelang PAU 2012 pada 29 November 2012 nanti.

Kepada semua perwakilan serta pemerhati yang akan menghadiri PAU 2012 diucapkan selamat datang dan selamat bersidang.

Bersidanglah elok-elok, dan tidak perlu mendoakan kehancuran PAS sebab parti itu sedang hancur dengan sendirinya.


SPR kenal pasti 18 NGO tempatan, pemerhati ASEAN pantau PRU-13

 
Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) sudah mengenal pasti 18 pertubuhan bukan kerajaan (NGO) tempatan untuk menjadi pemerhati domestik, selain pemerhati negara ASEAN untuk memantau Pilihan Raya Umum ke-13 akan datang.

Timbalan Pengerusi SPR, Datuk Wan Ahmad Wan Omar berkata, pihak SPR mengadakan pertemuan dengan NGO tempatan berkenaan dari seluruh negara bagi membincangkan syarat pelantikan dan rangka kerja pemantauan.
 
Katanya, NGO yang dikenal pasti itu adalah pertubuhan bebas yang tidak memihak kepada mana-mana parti politik.
 
"SPR sudah mengenal pasti enam NGO di Semenanjung, sembilan di Sarawak dan tiga di Sabah. Pelantikan dan pemilihan NGO akan dimuktamadkan minggu depan. Kesemua NGO ini perlu mematuhi syarat yang ditentukan serta dikehendaki menandatangani Aku Janji Kerja.

"Namun, ia terpulang untuk NGO sama ada menerima syarat pelantikan SPR atau menolak lantikan itu," katanya ketika ditemu bual dalam rancangan Hello Malaysia yang disiarkan secara langsung menerusi saluran televisyen BernamaTV di sini, semalam.

Wan Ahmad berkata, SPR akan memberi taklimat kepada semua petugas NGO itu mengenai bertanggungjawab mereka dan proses perundangan dan perjalanan pilihan raya demi kepentingan masa depan negara.

Katanya, SPR memberi kelonggaran kepada NGO tempatan berkenaan untuk membuat pemantauan dari tempoh pembubaran Parlimen hingga keputusan pilihan raya serta membuat laporan berasas kepada fakta, dan bukannya sekadar andaian, persepsi atau dengar cakap.
 "Jika kita mendapati mana-mana pihak yang melanggar peraturan syarat-syarat Aku Janji, atau berkempen untuk mana-mana pihak atau menemuramah pengundi, maka SPR akan menamatkan pelantikan itu," katanya.

Bagi pemerhati negara ASEAN pula, Wan Ahmad berkata, langkah SPR untuk mengundang negara jiran sebagai pemerhati antarabangsa merupakan satu langkah timbal balik dan menghormati langkah negara jiran yang menjemput Malaysia untuk memerhati serta memantau pilihan raya di negara masing-masing.

Katanya, negara jiran seperti Thailand, Indonesia, Kemboja, Myanmar dan Filipina akan dijemput sebagai pemantau dan akan menjalankan tugas itu secara profesional, memahami proses pilihan raya dan menghormati undang-undang negara ini.

Katanya, SPR sebelum ini turut menghantar seorang pegawai untuk menyertai delegasi pemerhati Malaysia semasa Pilihan Raya Myanmar tahun lalu.

Ahad lalu, akhbar tempatan memetik Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak berkata, Malaysia bersedia membawa beberapa pemerhati Asean untuk pantau pilihan raya umum ke-13 supaya mereka akan lihat ia berjalan ikut Perlembagaan, undang-undang negara dan kesahihan keputusan rakyat tak boleh dipertikaikan.

Wan Ahmad berkata: "Pemerhati dalam negara tetap menjadi pilihan utama kerana rakyat negara kita yang berhak memerhati, memantau, membuat laporan serta mengadakan sidang media untuk memberitahu kepada rakyat, apa yang diperhatikan semasa pilihan raya umum ke-13 kelak".

Beliau berkata, langkah menjemput pemerhati dari negara ASEAN untuk memantau pilihan raya umum di Malaysia bukan bermakna "apabila kita mengundang kerajaan lain untuk pantau proses pilihan raya yang ditentukan oleh rakyat, ia seolah-olah membenarkan orang luar ceroboh kedaulatan negara kita".

Mengenai pendirian SPR terhadap permintaan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim mengundang kerajaan Australia untuk memastikan pilihan raya di negara ini bebas dan bersih, beliau berkata:

"Pendirian SPR sebenarnya jelas. Memang tidak wajar sama sekali kita menjemput kerajaan asing datang campur tangan dalam urusan menentukan proses pemilihan kerajaan di negara kita. Ini adalah kerana Malaysia bukan pertama kali menjalankan pilihan raya dan bukan sebuah negara yang baru mendapat kemerdekaan."

Wan Ahmad berkata, proses menentukan kerajaan memerintah adalah hak mutlak rakyat Malaysia kerana pilihan raya membabitkan kedaulatan negara.

"Motif Ketua Pembangkang ialah untuk menanamkan satu perasaan simpati, yang mereka (parti pembangkang) adalah 'underdog' di kalangan para penyokong, rakyat am khususnya pengundi atas pagar dan pihak luar. Ini adalah rangka dan agenda perancangan yang rapi.

"Motif kedua Anwar ialah untuk mendapat tarikan dan simpati dunia dan pihak antarabangsa supaya tekanan demi tekanan akan datang untuk Malaysia," dakwanya.
 Beliau berkata sekiranya kerajaan Australia menerima pelawaan itu, sudah tentu kerajaan itu akan menulis secara rasmi kepada kerajaan Malaysia dan SPR.

Mengenai undi pos untuk petugas media, Wan Ahmad berkata SPR akan memuat naik Borang 1 di laman web SPR supaya semua anggota media boleh mendaftar sebagai pengundi pos menjelang PRU-13.

Katanya, petugas media boleh dikategorikan pengundi pos di bawah Perkara 3(1)(f) Peraturan-Peraturan Pilihanraya (Pengundian Pos) 2003 dengan syarat mereka telah terlebih dahulu mendaftar sebagai pengundi.

Bagaimanapun, katanya, mana-mana petugas media perlu memohon kepada pegawai pengurus di bahagian mereka mendaftar sebagai pengundi untuk diwartakan sebagai pengundi pos.

"Petugas media juga tidak boleh menukar status kepada pengundi biasa selain ia hanya sah untuk satu pilihan raya sahaja," katanya.

Sebagai pesanan SPR kepada rakyat, Wan Ahmad meminta rakyat Malaysia untuk mempercayai SPR sebagai sebuah badan yang telus, bebas serta mempunyai tanggungjawab yang besar kepada perlembagaan dan rakyat, dan tidak membuat tuduhan dan fitnah terhadap badan itu sewenang-wenangnya.
 - Bernama

Pelajar menyabung nyawa untuk ke sekolah


Setiap hari pelajar-pelajar ini terpaksa menyabung nyawa untuk melalui jalan pintas berupa jambatan gantung yang merbahaya bagi mengelakkan mereka berjalan kaki sejauh tiga batu ke sekolah. Jambatan gantung dengan ketinggian lebih 100 meter dari paras bumi asalnya digunakan untuk mengangkut air dan bukannya kegunaan pelajar sekolah. Ia terletak di antara dua buah kampung di Pulau Jawa, Indonesia.

Bagaimanapun, ianya menjadi pilihan utama pengguna demi mengelakkan berjalan kaki sejauh tiga batu dari Kampong Suro dan Kampong Plempungan. Terdapat juga pelajar yang menaiki basikal menggunakan laluan berbahaya ini selain orang dewasa yang mengangkut makanan dan barangan keperluan lain di antara dua perkampungan itu.

Pun begitu, dalam serba kedaifan dan prasarana yang serba serbi kekurangan, Pulau Jawa dengan populasi 137 juta penduduk terus menjadikannya pulau paling padat didiami dalam dunia ini.
TPM terima resolusi meja bulat dari Umno KEDAH


Pagi ini bertempat di PWTC, Timbalan Perdana Menteri merangkap Menteri Pelajaran telah menerima resolusi meja bulat berhubung pelan pembangunan pendidikan dari UMNO Kedah yang disampaikan oleh Dato' Ahmad Basha. Turut hadir semasa perjumpaan ringkas tersebut ialah Dato' Aziz Sheikh Kadir dan lain-lain.

PWTC dan sekitarnya mula sesak dengan manusia


Semenjak beberapa hari ini, kawasan PWTC dan sekitarnya mula menjadi tumpuan manusia dari seluruh negara sempena Persidangan Agung UMNO (PAU) 2012 yang akan berakhir pada 1 Disember 2012 ini.

Upacara perasmian oleh YAB Presiden akan diadakan pada hari Khamis 29 November 2012 dimulai dengan acara menaikkan Sang Saka Bangsa / Bendera UMNO oleh ketua-ketua sayap di awal pagi.

HAMAS HARGAI SOKONGAN UMNOHamas menghargai peranan dan sokongan UMNO terhadap perjuangan rakyat Palestin untuk membebaskan negara itu daripada cengkaman rejim Zionis Israel.

Ketua Perhubungan Awam Hamas, Osama Hamdan berkata, UMNO juga banyak menghulurkan bantuan kepada rakyat Palestin yang hidup dalam keadaan serba kekurangan.

Jelas beliau, UMNO sentiasa berpegang teguh dengan pendirian menyokong perjuangan rakyat Palestin walaupun setelah Hamas mengambil alih pentadbiran negara bergolak itu daripada Pertubuhan Pembebasan Palestin (PLO).

"Dalam serangan terbaru Israel ke atas Gaza baru-baru ini, kita dapat melihat kerajaan Malaysia dan UMNO menyatakan kecaman terhadap Israel.

"Kami amat menghargai sokongan pemimpin Malaysia khususnya Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak," katanya kepada pemberita selepas majlis Forum Antarabangsa UMNO 2012 yang dirasmikan Najib di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), di sini hari ini.

Hamdan merupakan seorang daripada ahli panel dalam forum sempena Perhimpunan Agung 2012 bertajuk Konflik dan Perdamaian Dalam Politik Rakyat - Memandang ke Hadapan atau ke Belakang itu yang bermula hari ini hingga esok.


Berhubung fenomena 'Arab Spring' yang membawa kepada peralihan kuasa pemerintahan di beberapa negara di Asia Barat, beliau memberitahu, negara-negara terbabit perlu menyelesaikan masalah ekonomi dan sosial yang sedang dihadapi ketika ini.

Tambah Hamdan, negara-negara yang dilanda fenomena 'Arab Spring' memerlukan masa lima hingga 10 tahun lagi untuk menyelesaikan masalah-masalah tersebut.

"Proses peralihan kuasa tidak dapat dilakukan dalam masa sehari, namun kita dapat lihat ada kemajuan dari segi politik di Mesir dan Tunisia," ujarnya.

Dalam masa sama, beliau percaya perubahan senario politik yang berlaku di rantau Asia Barat akan membawa kepada kerjasama yang lebih erat antara negara-negara Arab dan dunia Islam.
-um

Monday, 26 November 2012

Kalau otak kuning, memang tak nampak benda lain lah jawabnya...


Sekali imbas memang tak nampak benda lain, kecuali buah dada wanita yang sedang berendam dan tersandar di dalam bath tub namun sebenarnya ialah gambar siku wanita berkenaan. 

Gambar tersebut yang dimuatnaik oleh Theories of the Deep Understanding of Things bertujuan menguji keberkesanan dan kejituan sekatan Facebook ke atas gambar-gambar lucah ternyata berhasil apabila gambar ini telah disekat oleh Facebook yang ternyata silap dalam penilaiannya.

Nasihat buat NAJIB semasa berucap di PAU 2012


Tak perlulah aku nak sembang panjang pasal apa yang Najib perlu cakap semasa PAU 2012 nanti. Semua content, slogan, propa dan hujah semuanya sudah ada hasil perbincangan dan kerja keras berhari-hari antara PM dengan think-tank termasuk sianu dan sianu.

Mungkin sudah banyak juga input PM dapat untuk dibentangkan sebagai amanat semasa ucapan dasar mahupun penggulungan, mungkin termasuk isu ekonomi, pendidikan, politik, sosial dan sebagainya. Mungkin  juga ada pengumuman-pengumuman baru yang mengejutkan mereka yang masih berada di atas pagar, ataupun mereka yang sudah jatuh ke dalam longkang. Jadi, tak perlulah aku menambah-nambah benda yang memang semuanya berada dalam keadaan baik.

Bak kata orang dulu-dulu...

               Angin teluk menyisir pantai   
               Hanyut rumpai di bawah titi
               Biarlah buruk kain dipakai    
               Asal pandai mengambil hati


Cuma satu aje nasihat buat PM....

Dato' Seri toksahlah terjerit-jerit dan melalak-lalak. Cool, kata-kata tegas dan penuh semangat bukan beremosi, tidak perlu menjerit macam budak-budak PAS. Gentlemen, nada jelas, teratur dan jangan menjerit  dan melolong macam dulu-dulu. Takde apa yang nak dirisaukan, BN tetap unggul dan akan menjuarai PRU 13 nanti, insyaallah...jangan kalut tak tentu pasal dan terikut-ikut cara pembangkang yang kemaruk. Steady la Dato' Seri.....WE CAN DO IT!

Satu Malaysia cakap Anti-Lynas perangai macam sial


Satu Malaysia cakap anti-Lynass macam sial perangaiiinya..KLIK SINI

Memang sial pun...

Cina sudah tidak sabar mahu merampas kuasa Melayu


Bukan setakat menghina mahkamah, gerakan lalat hijau anti Lynas yang majoritinya kaum Cina melambangkan kepala mereka sekarang sudah semakin besar. Cina semakin kurang ajar dan naik lemak. Cina sudah tidak sabar untuk menyapu orang Melayu dan merampas kuasa yang masih di tangan orang Melayu. 

Melayu yang terikut-ikut dengan perangai Cina kafir ni sebenarnya pengkhianat bangsa yang tidak sedar bangsanya sedang dimakan oleh Cina yang tamak. Tidak cukup dengan menguasai kek ekonomi negara, Cina bangsat terus mara dengan berani menuntut apa yang bukan haknya tanpa mempedulikan sensitivit kaum majoriti.


Kurang ajarnya Cina bertambah setiap hari juga adalah disebabkan Melayu PAS dan PKR yang tenggelam dan leka dalam agenda tersembunyi mereka. Cina jadi semakin berani sebab PAS dan PKR yang durjana kepada perjuangan asal bangsanya.

Bangsat punya Cina...

LELAKI MUDA LARI IKUT JANDA


Sebelum ini, kerap berlaku anak gadis tempatan dilarikan atau berkahwin tanpa kebenaran dengan lelaki Indonesia namun bagi Normarina Senin, 40, situasi agak berbeza apabila anak lelakinya gagal dikesan selepas berkahwin dengan seorang janda dari negara itu.

Normarina Senin, 40, berkata dalam usaha menjejak anaknya, Mohd Toni Muhammad, 22, dia mendapat tahu pemuda itu berkahwin dengan seorang janda dari Indonesia berusia 30-an menggunakan khidmat sindiket pernikahan haram dengan bayaran RM250.

Menurutnya, dia mengetahui anaknya berkahwin melalui sindiket berkenaan selepas dimaklumkan majikan wanita Indonesia itu yang bekerja sebagai pembantu kedai makan.

“Saya diberitahu anak saya berkahwin dengan wanita Indonesia itu pada 27 Oktober lalu di sebuah flat di Kepong. Dengan hanya membayar RM250 sindiket itu menguruskan perkahwinan anak saya dan saya sebagai ibunya langsung tidak tahu apa-apa.

“Saya diberitahu, sindiket itu menggunakan seorang jurunikah warga Indonesia manakala saksinya pula adalah lelaki tempatan,” katanya ketika ditemui Harian Metro, baru-baru ini.

Menurutnya, sebaik mengetahui perkara itu dia terus membuat laporan kepada Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) pada 28 Oktober lalu.

Normarina berkata, susulan laporan yang dibuat, dia difahamkan Jawi cuba menahan anaknya serta wanita Indonesia itu untuk disoal siasat, namun kedua-duanya melarikan diri dan gagal dikesan hingga kini.

“Sudah puas saya menghubungi telefon bimbit anak saya, namun gagal. Berikutan itu, saya turut membuat laporan polis di Balai Polis Kepong pada 4 Ogos lalu,” katanya.

Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Zakaria Pagan ketika dihubungi, mengesahkan menerima laporan berhubung kejadian berkenan namun enggan mengulas lanjut.

Beliau bagaimanapun menasihatkan orang ramai supaya menggunakan saluran yang betul untuk berkahwin bagi mengelakkan menjadi mangsa penipuan sindiket pernikahan tidak bertauliah.

Sementara itu, Penasihat media Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), Tuan Asmawi Tuan Umar berkata, perkahwinan pasangan itu tidak sah kerana mereka menggunakan jurunikah dan wali yang tidak sah.
-hm

Apa nak jadi dengan puak-puak Syiah ni...


Ilustrasi pelukis menggambarkan percikan darah mengalir dari badan pengikut-pengikut Syiah memenuhi ruang lantai masjid semasa perayaan berlangsung bagi mengingati kematian Hussein, cucu Nabi Muhammad SAW.

Sambutan Asyura pada 10 Muharam yang lalu diraikan oleh penyokong-penyokong India Muslim Syiah di Mumbai dan Chennai bagi mengingati peristiwa Karbala dengan melukakan badan mereka sendiri dengan senjata tajam, berjalan di atas bara api dan mengusung Tazia, replika keranda Hussein bagi memperingati tokoh tersebut.

Kelihatan sebahagian peserta juga memukul-mukul dada masing-masing tanda mengingati dan sama-sama merasakan kesengsaraan yang pernah dilalui oleh Hussein, yang mati dibunuh oleh musuh politiknya. Di beberapa negara Islam yang mengiktiraf Syiah seperti India, Afghanistan, Iran, Iraq, Turki, Azerbaijan, Pakistan, Lebanon dan Bahrain, tarikh 10 Muharam telah dijadikan sebagai cuti umum pada setiap tahun.
TOM CRUISE SEBABKAN TRAFALGAR SQUARE DITUTUPTrafalgar Square London ditutup sepenuhnya semalam untuk orang awam gara-gara Tom Cruise menjalani penggambaran filem "All You Need Is Kill" dengan adegan beliau beruniform tentera turun dari helikopter Royal Air Force.

Bukan selalu dataran ini ditutup, namun kerana pelakon Hollywood popular berumur 50 tahun ini, kebenaran telah diberikan bagi penggambaran filem yang menelan belanja besar ini.