Followers

Digital clock

Monday, 7 January 2013

Anwar akan dikebumikan penuh istiadat negara mengalahkan Kanang


Kanang bukanlah hero sebenar. Pengkebumian Kanang penuh istiadat negara dianggap membazirkan wang rakyat. Begitulah komen bodoh sebuah portal pencacai kaki liwat suarapakatanrakyat yang memandang rendah terhadap jasa-jasa Kanang dan membidas usaha kerajaan BN yang didakwanya terlalu mendendangkan Kanang sehingga ke akhir hayatnya.

Boleh pulak diangkatnya Anwar yang disumbat ke penjara sebab salah lakunya sendiri sebagi hero yang lebih mulia dibandingkan dengan Kanang. Bebal betul puak-puak ni.

Cuba perhatikan ayat yang ditulisnya;

Pemimpin politik seperti Datuk Seri Anwar Ibrahim contohnya, sanggup berkorban termasuk dihumban dalam penjara bertahun-tahun lamanya untuk memperjuangkan hak-hak rakyat.

Inilah ciri-ciri hero yang sebenar dan layak mendapat penghormatan sedemikian!!

Yang penulis tidak faham, atas alasan apa pula kerajaan memutuskan untuk mengadakan pengebumian negara untuk mendiang Kanang? Adakah untuk popular?

Puak pencacai ni tak puas hati bila Kanang diangkat sebagai wira sebab kata mereka Kanang dibayar gaji sebagai tentera, tembak dan ditembak itu perkara biasa...menerima pencen lagi dan sudah diberikan pelbagai elaun hasil keberaniannya. Hehehe...bodoh tak boleh diajar dia orang ni. Puak ni  nak aljiburi pun diangkat sebagai Wira dan dikebumikan mengalahkan pahlawan juga nanti...

Jumud..jumud...


No comments:

Post a Comment