Followers

Digital clock

Wednesday, 9 January 2013

Dah melampau-lampau puak ni...maklumlah ISA dah takde

Usaha menjadkan Malaysia sebagai sebuah Republik Rakyat Malaysia walaupun tak semudah impian mereka, namun usaha ke arahnya sentiasa berterusan. Semua institusi yang berkepentingan diserang bertali arus. Raja Melayu dicaci, dikutuk, agama Islam dicabar, mahkamah diperlekeh, polis dihina, hak Melayu dan Bumiputea dipertikai, bendera Malaysia ditukar serta macam-macam lagi. Semua atas alasan demokrasi serta hak asasi. Lingkup...

Sekarang ni bapak-bapak ayam dan tokan-tokan dam semua tak takut dengan polis, tak takut dengan undang-undang. Kalau dulu mereka boleh terus ditahan di Simpang Renggam di bawah Emergency Ordinance atau PCO atau RO atau lain-lain kanun, sekarang ni nampaknya mereka bebas melakukan apa sahaja kerana semuanya mahu dibawa ke mahkamah. Banyak kali juga dengar abang-abang polis mengeluh, susah buat kerja sekarang ni.

Begitu juga dengan kestabilan politik negara yang sentiasa cuba diliwat oleh ekstremis jalanan beralasan hak berhimpun dan demokrasi. Demokrasi lanchiau laa kalau macam ni. Kenapalah beri muka sangat dengan dia orang ni, kenapa dibiarkan polis jadi lembik macam sabun. Polis pun satu, jangan dilayan sangat gerombolan ni sebab kita sudah tahu apa agenda mereka yang tersirat.

No comments:

Post a Comment