Followers

Digital clock

Friday, 25 January 2013

Pembangkang hasut usung mayat ke Balai Polis dan arak satu bandar Kajang sebagai protes


Inilah keje pembangkang, cari isu  dan spin bagi rakyat keliru. Polis dituduh zalim sedangkan mereka yang melakukan jenayah dan kerosakan awam mahu diangkat sebagai hero dan dibela. Ketandusan isu menjelang pilihanrraya, kematian suspek Sugumaran merupakan peluang terakhir yang paling baik untuk pembangkang meraih simpati dari keluarga simati dan simpati masyarakat India. 

Ura-ura untuk mengusung mayat simati ke Balai Polis dan diarak dalam bandar Kajang pada Sabtu esok jangan sekali-kali dibenarkan kerana ianya semata-mata akan membakar semangat perkauman antara penduduk di bandar ini. Jika berlakunya rusuhan kaum disebabkan protes ini, adakah pembangkang sanggup mengambil tanggungjawab?PENJELASAN KES KEMATIAN SUGUMARAN: KPD Kajang, ACP Ab Rashid bin Hj Ab Wahab telah menjelaskan hasil bedah siasat menunjukkan punca kematian Sugumaran a/l Chelladury adalah "Coronary Artery Disease', Salur Jantung Tersumbat. Kes kematian ini telah disiasat di bawah Laporan Kematian mengejut. 

Beliau juga telah menjelaskan kejadian kes terjadi pada 23.1.13 jam 6.30 pagi, di mana Balai Pertanyaan Balai Polis Batu 14 Ulu Langat telah menerima panggilan telefon mengatakan terdapat seorang lelaki India sedang mengamuk dan merosakkan harta benda awam. Lelaki yang dimaksudkan adalah Sugumaran. 

Bertindak atas maklumat, pihak polis yang tiba di tempat kejadian telah mendapati Sugumaran sedang berjalan di tengah jalan sambil memegang sesuatu yang dipercayai besi. Pihak polis telah mengekorinya sejauh 2 km dan melihatnya merosakkan harta benda awam dari Taman Sri Nanding ke Taman Desa Raya hingga ke Taman Lagenda Suria. 

Apabila berada di Taman Legenda Suria, Sugumugam telah jatuh di tepi jalan, lalu polis dengan bantuan orang awam telah memegang dan menggarinya kerana masih bertindak agresif dan cuba bergelut sewaktu ditahan.

Selepas itu, pihak polis telah mendapatkan kenderaan untuk membawanya ke balai, akan tetapi telah mendapati Sugumaran tidak sedar diri dan disahkan telah meninggal dunia oleh pegawai kesihatan yang hadir di tempat kejadian.

No comments:

Post a Comment